Feb

25

SĂ„Ă„Ă„Ă„ nu var det vĂ€l Ă€ndĂ„ dax med ett nytt inlĂ€gg i bloggen! Man blir bra slö av att ha en avslappnande semester… Men det Ă€r vĂ€l sĂ„ det skall vara!

Mycket har hÀnt sedan sist. Vi har surfat varje dag. Boracay har levererat vind varje dag sÄ gott som frÄn morgon till kvÀll. Kvalitén pÄ vind har mestadels varit bra men vissa dagar (dem senaste) har det varit lite byiga. Man fÄr köra pÄ alla sina drakar dÄ vinden Àndrar styrka under dagen. Den största delen av tiden har gÄtt till att vÀnja sig vid att köra C-kite igen och att sÀtta sina befintliga trix pÄ dem nya drakarna. Charlotte fokuserar mest pÄ att fÄ till snygga Raileys och S-Bends. Railey sitter som den ska men hon fÄr jobba mer pÄ S-Bend. Martin satsar pÄ S-bend-To-Blind och Blind-judge. Den första sitter nÀstan men den sista kÀnns lÄngt borta ;0) vi fÄr vÀl se!

Vi har varit ganska lata med att fota dÄ det Àr lite av ett projekt att ta med sig kamera till bukten dÀr vi brukar köra. Man fÄr nÀmligen höjda en del för att komma ner dit. Vi har försökt lite med gopro kameran. Filmklipp kommer snart.

Tidigare i veckan provade vi Àven massage. Redigt gott Àr det. StÀllet dÀr vi bor har ett avtal med ett gÀng blinda massörer som verkligen Àr kanon. Dem gör ett bra jobb och man pröjsar bara 80 spÀnn för 80 min. Sjukt gött

 

 

 

 

 

Vi har Àven haft 2 objudna gÀster i form av en gigantisk kackerlacka samt en gigantisk spindel. Den första slank in pÄ vÄr toa och fick fÄngas. Den senare kröp lÀngs Martins vad och upp pÄ insidan lÄret nÀr han skulle plocka ut brÀdan frÄn lagringen pÄ kitecentret. Obehaglig grej att ha i byxan kan man tycka :0)

Om man skall ta sig ngn vart pĂ„ ön Ă€r det tuck tuck som gĂ€ller. Ön Ă€r översĂ„llad av mindre motorcyklar med pĂ„svetsade sidovagnar. Dem kan transportera allt frĂ„n 10m bambu till 6 turister :0)

 

 

 

 

 

Kostnaden för att leva hÀr Àr galet lÄg. Man Àter god mat för nÀstan ingenting. Prisskillnaden mellan whitebeach (som Àr lÀsidan pÄ ön och den mest turistliga delen) och Bulabog (surf stranden) Àr stor. NÀstan hÀlften sÄ dyrt att kÀka pÄ surfstranden. Men utbudet Àr klart begrÀnsat. SÄ man fÄr alternera lite var man Àter och hÀnger.

För nÄgra dagar sedan hÀngde vi med en kompis (som bor hÀr permanent) till fiskmarknaden Talipapa. Kul stÀlle. HÀr kan man vÀlja ut nyfÄngad fisk och sedan gÄ till nÀrmsta restaurang för att fÄ den tillagad. Vi var lite lata sÄ vi drog direkt till restaurangen och valde ngt frÄn menyn.

 

 

 

 

Turisterna pĂ„ Boracay domineras av Koreaner. KĂ€nns vĂ€ldigt annorlunda att ha dem runt sig. Dem Ă€r inte som andra mĂ€nniskor utan skall göra allt i grupp. Man hör nĂ€r dem kommer dĂ„ dem lĂ„ter mycket och tar sjukt mycket plats. Ser man dem pĂ„ vattnet sĂ„ Ă€r mĂ„nga heltĂ€ckta dĂ„ dem inte anser det som fint att vara solbrĂ€nd. Man mĂ€rker av detta mycket nĂ€r man handlar. Dem flesta hudvĂ„rdsprodukter (duschgel, tvĂ„l etc) innehĂ„ller “whitening” för att dem skall hĂ„lla sig bleka…

 

 

 

 

 

 

 

Man mÀrker Àven av en hel del skum turism pÄ Boracay. DÄ menar vi typ Àldre gubbar som har vÀldigt unga tjejer. FruktansvÀrt Àckligt att se.

Nu till ngt roligt: Kitesafari. HĂ€rom dagen var vi pĂ„ en kitesafari till en annan strand (Union beach) som ligger pĂ„ “fastlandet”. Vi chartrade en liten bĂ„t som tog oss dit. Man kan vĂ€l sĂ€ga att man inte direkt visste vad som vĂ€ntade en nĂ€r man planerade trippen. Vi trodde att bĂ„ten som skulle hĂ€mta oss var modellen lite större och att sjögĂ„ngen inte skulle vara mĂ€rkbar. BĂ„ten som hĂ€mtade oss var en liten lokal bĂ„t som egentligen anvĂ€ndes för varutransport. Kaptenen och besĂ€ttningen (4 man) var dock vana. Detta var som en walk in the park för dem :0)

BÄten hÀmtade upp oss pÄ morgonen utanför kitecentret och tog oss ut genom en passage i revet. DÄ vi inte riktigt fattade hur svÄr sjön skulle vara sÄ började vi filma med vÄr vanliga videokamera. Detta visade sig vara tokgalet dÄ vi ganska snabbt kom in i riktigt hÄrd sjö och vÄgor som slog över den lilla bÄten!! Som tur var fick vi snabbt undan kameran och kunde flytta den till en sÀker plats lÀngst bak i bÄten. Nu vÀntade bara en spÀnnande seglats.

Man kan nog jÀmföra det hela som Lisebergs Flummeride pÄ steroider. Alla blev dyblöta inpÄ skinnet och bÄten fick ta en hel del stryk nÀr vi bla. fastnade pÄ revet. Men det löste besÀttningen nÀr vi kom fram. Dem plockade nÀmligen ner axel och propeller och riktade upp dem.

VÀl framme pÄ stranden vÀntade ett eget surfspot som var skyddat av ett eget rev. FörhÄllandena var relativt bra under ca 3h innan vattnet började gÄ upp. Vi hade snackat med en familj som bodde pÄ stranden och dem fixade mat Ät oss som var klar nÀr vi surfat klart. Dem fixade till lite nyfÄngad fisk, ris, kyckling och fÀrsk frukt. Vad mer kan man önska sig !? Tillagat pÄ lokalt vis smakade detta starkt och gott. Och ja Martins klena mage höll Àven efter detta ;0)

MÀtta och belÄtna styr vi kosan hem till Boracay!

 

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • TwitThis
 • Google
 • Maila artikeln!
Comment Feed

7 Responses

 1. Ser helt fantastiskt ut. Ha det gott nu fortsÀtt uppleva sol vÀrme och bra kite förstÄs! Kramar frÄn Anne

 2. Verkar som ni har det kanon! 🙂 Gott att ni har fĂ„tt kitea nu och att det har ordnat sig med boende….

 3. Lovely!:) Ser fram emot att höra mer och att se kort/filmerna nÀr ni kommit hem:) Njuut!!
  Kram Jenny

 4. Verkar va en grymt soft kitespot! Tror jag Ă„ker dit nĂ€sta vinter! Har dock hört att vattnet Ă€r fyllt av sjöborrar… ni trampa inte pĂ„ nĂ„gon?

 5. Helt klart ett gött stÀlle. Man fÄr dock följa tidvattnet för att fÄ sÄ bra plattvatten som möjligt! Fick vÀl en del taggar i fötterna och Àven i hÀcken nÀr jag ramlade pÄ reven nÀr jag suppade. Men det Àr inte sÄ farligt dÄ dem inte har ngt gift. Men skor bör man ha och ett tips Àr att lÀgga i en lite grövre skinnsula i skorna. DÄ Àr man safe. Fick höra detta efterÄt. Bara att köpa i en skoaffÀr. Testade detta i kenya och funkade bra. Men bÀst Àr nog om man limmar fast den. Men stÀllet Àr grymt och har skön atmosfÀr! Hör av dig om du har nÄgra frÄgor.

 6. Boracay is the shit!! Fan för lÀngesedan man var dÀr nu, nÄgon uppdatering frÄn de senaste Ären?

 7. Absolut fina grejor! Blir klart en trip dit nĂ€r ungarna Ă€r större. Har flera vĂ€nner som har varit dĂ€r för ngt Ă„r sedan. Mycket mer exploaterat nu men fortfarande riktigt bra! SĂ„ bara Ă„k 🙂Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.