Feb

25

Såååå nu var det väl ändå dax med ett nytt inlägg i bloggen! Man blir bra slö av att ha en avslappnande semester… Men det är väl så det skall vara!

Mycket har hänt sedan sist. Vi har surfat varje dag. Boracay har levererat vind varje dag så gott som från morgon till kväll. Kvalitén på vind har mestadels varit bra men vissa dagar (dem senaste) har det varit lite byiga. Man får köra på alla sina drakar då vinden ändrar styrka under dagen. Den största delen av tiden har gått till att vänja sig vid att köra C-kite igen och att sätta sina befintliga trix på dem nya drakarna. Charlotte fokuserar mest på att få till snygga Raileys och S-Bends. Railey sitter som den ska men hon får jobba mer på S-Bend. Martin satsar på S-bend-To-Blind och Blind-judge. Den första sitter nästan men den sista känns långt borta ;0) vi får väl se!

Vi har varit ganska lata med att fota då det är lite av ett projekt att ta med sig kamera till bukten där vi brukar köra. Man får nämligen höjda en del för att komma ner dit. Vi har försökt lite med gopro kameran. Filmklipp kommer snart.

Tidigare i veckan provade vi även massage. Redigt gott är det. Stället där vi bor har ett avtal med ett gäng blinda massörer som verkligen är kanon. Dem gör ett bra jobb och man pröjsar bara 80 spänn för 80 min. Sjukt gött

 

 

 

 

 

Vi har även haft 2 objudna gäster i form av en gigantisk kackerlacka samt en gigantisk spindel. Den första slank in på vår toa och fick fångas. Den senare kröp längs Martins vad och upp på insidan låret när han skulle plocka ut brädan från lagringen på kitecentret. Obehaglig grej att ha i byxan kan man tycka :0)

Om man skall ta sig ngn vart på ön är det tuck tuck som gäller. Ön är översållad av mindre motorcyklar med påsvetsade sidovagnar. Dem kan transportera allt från 10m bambu till 6 turister :0)

 

 

 

 

 

Kostnaden för att leva här är galet låg. Man äter god mat för nästan ingenting. Prisskillnaden mellan whitebeach (som är läsidan på ön och den mest turistliga delen) och Bulabog (surf stranden) är stor. Nästan hälften så dyrt att käka på surfstranden. Men utbudet är klart begränsat. Så man får alternera lite var man äter och hänger.

För några dagar sedan hängde vi med en kompis (som bor här permanent) till fiskmarknaden Talipapa. Kul ställe. Här kan man välja ut nyfångad fisk och sedan gå till närmsta restaurang för att få den tillagad. Vi var lite lata så vi drog direkt till restaurangen och valde ngt från menyn.

 

 

 

 

Turisterna på Boracay domineras av Koreaner. Känns väldigt annorlunda att ha dem runt sig. Dem är inte som andra människor utan skall göra allt i grupp. Man hör när dem kommer då dem låter mycket och tar sjukt mycket plats. Ser man dem på vattnet så är många heltäckta då dem inte anser det som fint att vara solbränd. Man märker av detta mycket när man handlar. Dem flesta hudvårdsprodukter (duschgel, tvål etc) innehåller “whitening” för att dem skall hålla sig bleka…

 

 

 

 

 

 

 

Man märker även av en hel del skum turism på Boracay. Då menar vi typ äldre gubbar som har väldigt unga tjejer. Fruktansvärt äckligt att se.

Nu till ngt roligt: Kitesafari. Härom dagen var vi på en kitesafari till en annan strand (Union beach) som ligger på “fastlandet”. Vi chartrade en liten båt som tog oss dit. Man kan väl säga att man inte direkt visste vad som väntade en när man planerade trippen. Vi trodde att båten som skulle hämta oss var modellen lite större och att sjögången inte skulle vara märkbar. Båten som hämtade oss var en liten lokal båt som egentligen användes för varutransport. Kaptenen och besättningen (4 man) var dock vana. Detta var som en walk in the park för dem :0)

Båten hämtade upp oss på morgonen utanför kitecentret och tog oss ut genom en passage i revet. Då vi inte riktigt fattade hur svår sjön skulle vara så började vi filma med vår vanliga videokamera. Detta visade sig vara tokgalet då vi ganska snabbt kom in i riktigt hård sjö och vågor som slog över den lilla båten!! Som tur var fick vi snabbt undan kameran och kunde flytta den till en säker plats längst bak i båten. Nu väntade bara en spännande seglats.

Man kan nog jämföra det hela som Lisebergs Flummeride på steroider. Alla blev dyblöta inpå skinnet och båten fick ta en hel del stryk när vi bla. fastnade på revet. Men det löste besättningen när vi kom fram. Dem plockade nämligen ner axel och propeller och riktade upp dem.

Väl framme på stranden väntade ett eget surfspot som var skyddat av ett eget rev. Förhållandena var relativt bra under ca 3h innan vattnet började gå upp. Vi hade snackat med en familj som bodde på stranden och dem fixade mat åt oss som var klar när vi surfat klart. Dem fixade till lite nyfångad fisk, ris, kyckling och färsk frukt. Vad mer kan man önska sig !? Tillagat på lokalt vis smakade detta starkt och gott. Och ja Martins klena mage höll även efter detta ;0)

Mätta och belåtna styr vi kosan hem till Boracay!

 

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • TwitThis
 • Google
 • Maila artikeln!
Comment Feed

7 Responses

 1. Ser helt fantastiskt ut. Ha det gott nu fortsätt uppleva sol värme och bra kite förstås! Kramar från Anne

 2. Verkar som ni har det kanon! 🙂 Gott att ni har fått kitea nu och att det har ordnat sig med boende….

 3. Lovely!:) Ser fram emot att höra mer och att se kort/filmerna när ni kommit hem:) Njuut!!
  Kram Jenny

 4. Verkar va en grymt soft kitespot! Tror jag åker dit nästa vinter! Har dock hört att vattnet är fyllt av sjöborrar… ni trampa inte på någon?

 5. Helt klart ett gött ställe. Man får dock följa tidvattnet för att få så bra plattvatten som möjligt! Fick väl en del taggar i fötterna och även i häcken när jag ramlade på reven när jag suppade. Men det är inte så farligt då dem inte har ngt gift. Men skor bör man ha och ett tips är att lägga i en lite grövre skinnsula i skorna. Då är man safe. Fick höra detta efteråt. Bara att köpa i en skoaffär. Testade detta i kenya och funkade bra. Men bäst är nog om man limmar fast den. Men stället är grymt och har skön atmosfär! Hör av dig om du har några frågor.

 6. Boracay is the shit!! Fan för längesedan man var där nu, någon uppdatering från de senaste åren?

 7. Absolut fina grejor! Blir klart en trip dit när ungarna är större. Har flera vänner som har varit där för ngt år sedan. Mycket mer exploaterat nu men fortfarande riktigt bra! Så bara åk 🙂Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.