Feb

14

Bulabog Beach

Sådärja, då var vi på plats på Boracay i filipinerna. Resan hit gick ganska smidigt. Inga problem med bagage eller dylikt som brukar vara vår starka paradgren :0). Att allt gick smidigt kan iofs bero på att vi hade god tid mellan alla stopp.

Man bör nog tillägga att det är ganska tidsödande att ta sig till Boracay. Så här såg vår färdväg ut: en taxi, tre flyg, en buss, en båt, en tuck-tuck och 31 timmar senare äntligen på Boracay! Men den som väntar på ngt gott…

Men det var tyvärr då problemen började… när vi anlände och skulle fixa boendet. Vi hade bokat ett boende som verkade vara grymt mysigt och ha rätt nivå på standard enligt guiden på nätet. Där gjorde vi en tabbe. Vi var tvärsäkra på att det skulle bli kanon och betalade även hela kalaset direkt utan att ha sett rummet mer än på kort. När vi slutligen öppnade dörren till boendet var det en nedgången, fuktig, möglig och illaluktande lya som tog emot oss….

Jaha siken jäkla otur, man kan inte lita på folk nuförtiden. Förtroende är bra men kontroll är ju bättre det har man lärt sig… att man glömmer så snabbt.

Vi stannade en natt och skulle träffa managerna för boendet dagen efter då personalen som jobbade på stället är i princip livegna och behöver en påskrift från närmsta chef för att få skita…

Efter att ha vaknat upp i råtthålet påbörjade väntan på att managern skulle dyka upp för förhandlingen. Självklart var härket sen…. Nu väntade en hård förhandling om vi skulle få tillbaka pengarna eller inte. Vi blev blåsta den saken var klar men kunde iaf flytta till ett bättre boende utan att förlora alltför mycket stålar.

Här kan man ju säga att resan börjar :0)

Bra boende

Kanonboende som ligger precis på stranden. Allt man behöver och lite till. Man käkar en kanongod frulle på kitecentret. Väljer kite och sedan fixar kitepojkarna resten. Så himla smidigt. Man slipper mecket och kan bara fokusera på att ha kul.

Stranden är lång och vågorna hålls nere av ett yttre rev. Man kan väl säga att förhållandena blir allt från plattvatten (vid lågt tidvatten) till små chopp (vid högvatten). Dock kan jag inte säga att choppen är ngt som stör. Man hittar ju alltid ställen där det är mindre folk och plattvatten. En favorit är bukten efter den stora stranden. Där bryts choppen av och det blir riktigt platt. Dem flesta som kör verkar gilla att åka utanför kitecenterna så där blir det mycket folk. Men vet man bara vart man skall åka så skulle jag säga att Boracay är kanon för freestyle kite.

Första kitedagen har helt klart varit kanon! Kommer fler bilder om ngn dag då vi sitter på en kass lina.

Surfs up!

En taxi, tre flyg, en buss, en båt, en tuck-tuck och 31 timmar senare äntligen på Boracay!
Spara / dela med dig
 • Facebook
 • TwitThis
 • Google
 • Maila artikeln!
Comment Feed

5 Responses

 1. Mathias wikellFebruary 14, 2011 @ 17:30

  Nice dudes,,har ni träffat Rågelundlocals?

 2. Katarina LorentzonFebruary 14, 2011 @ 18:35

  Åhh vad gött =))

 3. Redigt gott att lämna kylan.
  @Mathias vi har träffat Anton. Men skall möta upp Nicke idag på ett annat surfcenter.

 4. Lukas KukasFebruary 15, 2011 @ 09:56

  Bra att det fixade sig iallfall,,, gillar bloggen skarpt, bra skrivet till “The GhostWriter” =)

  Följer med spänning från bajs Sverige!

 5. 🙂
  haha gött att du gillar den Lukke! Du skulle varit här. Är superbra!Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.