May

2

Bloggsuccén fortsätter märker jag när jag ser att det är över tre veckor sedan förra inlägget… Tiden går otroligt fort när man är ledig… Sedan dess har vi hunnit förflytta oss till Aruba. Aruba en av de så kallade ABC öarna eller Nederländska Antillerna som ligger utanför Venezuelas kust. Efter sex fantastiska kitedagar på Martinique försvann vinden igen utan prognos i sikte, dessutom verkade regnsäsongen kommit tidigare i år då det regnade flitigt i flera dagar. Det var helt klart dags att dra vidare. Vi styrde alltså kosan mot Aruba som är den absolut vindigaste ön i karibien med cirka 350 vinddagar ett normal år, något färre i år, för våra sista dryga 2 veckor. Och Aruba har inte gjort oss besvikna, vinden har infunnit sig de allra flesta dagarna. Spotet Bocca Grandi (finns egentligen bara ett spot på ön som är värt namnet) är inte lika fint som de tidigare, inget plattvatten, bara chopp, men det finns massor av vind!

Aruba är på många sätt vårt favvis ställe på denna resan även förutom att det alltid blåser. Skillnaden mot Martinique är slående i språkbegåvning. Här är alla fyrspråkiga! Holländska, Spanska, Engelska och Papiamento är alla officiella språk. Ön har 100 000 invånare och det är lagom nära till allt på ön. Oranjestad som är huvudstaden är en mysig liten stad med gamla byggnader, shopping, restauranger, barer och nattklubbar.

De senaste veckorna har vi spenderat dagarna kitandes och på kvällarna blir det en öl i poolen innan middagsfix, ett restaurangbesök och/eller en aftersurf öl på den lokala puben som stoltserar med Arubas kallaste öl. Livet här är lätt…

Förutom att surfa har vi hunnit med tre snorkelturer och sett stingrocka, sköldpadda, vattenormar, muränor, bläckfisk och massor av färgglada fiskar i varierande storlekar. Varit på öppet hus på den nederländska marinbasen och firat den nederländska drottningens födelsedag.

Imorgon är vår sista surfdag innan vi behöver bege oss hemåt. Resan hem kommer att ta inte mindre än två dagar då de Amerikanska flygbolagen fortsätter visa prov på ett under av smidighet… Eftersom vår ursprungsplan var att resa uppåt i den karibiska ö-världen och avsluta på Puerto Rico innan hemresan har vi hemresa från Puerto Rico via Washington och London. Smidigt tänkte vi då köper vi bara till en flygbiljett från Aruba till Washington. Men… “No mam it´s impossible mam you have to fly from Puerto Rico”. Så även om vi hade varit i Washington hade vi varit tvungna att flyga till Puerto Rico för att sedan återvända igen. Så nu blir rutten Aruba-Miami-Puerto Rico-Washington-London-Göteborg. Vi säger det igen undvik att flyga med United!!!

Syns snart!

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • TwitThis
  • Google
  • Maila artikeln!
Comment Feed

No Responses (yet)Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.