May

2

BloggsuccĂ©n fortsĂ€tter mĂ€rker jag nĂ€r jag ser att det Ă€r över tre veckor sedan förra inlĂ€gget… Tiden gĂ„r otroligt fort nĂ€r man Ă€r ledig… Sedan dess har vi hunnit förflytta oss till Aruba. Aruba en av de sĂ„ kallade ABC öarna eller NederlĂ€ndska Antillerna som ligger utanför Venezuelas kust. Efter sex fantastiska kitedagar pĂ„ Martinique försvann vinden igen utan prognos i sikte, dessutom verkade regnsĂ€songen kommit tidigare i Ă„r dĂ„ det regnade flitigt i flera dagar. Det var helt klart dags att dra vidare. Vi styrde alltsĂ„ kosan mot Aruba som Ă€r den absolut vindigaste ön i karibien med cirka 350 vinddagar ett normal Ă„r, nĂ„got fĂ€rre i Ă„r, för vĂ„ra sista dryga 2 veckor. Och Aruba har inte gjort oss besvikna, vinden har infunnit sig de allra flesta dagarna. Spotet Bocca Grandi (finns egentligen bara ett spot pĂ„ ön som Ă€r vĂ€rt namnet) Ă€r inte lika fint som de tidigare, inget plattvatten, bara chopp, men det finns massor av vind!

Aruba Ă€r pĂ„ mĂ„nga sĂ€tt vĂ„rt favvis stĂ€lle pĂ„ denna resan Ă€ven förutom att det alltid blĂ„ser. Skillnaden mot Martinique Ă€r slĂ„ende i sprĂ„kbegĂ„vning. HĂ€r Ă€r alla fyrsprĂ„kiga! HollĂ€ndska, Spanska, Engelska och Papiamento Ă€r alla officiella sprĂ„k. Ön har 100 000 invĂ„nare och det Ă€r lagom nĂ€ra till allt pĂ„ ön. Oranjestad som Ă€r huvudstaden Ă€r en mysig liten stad med gamla byggnader, shopping, restauranger, barer och nattklubbar.

De senaste veckorna har vi spenderat dagarna kitandes och pĂ„ kvĂ€llarna blir det en öl i poolen innan middagsfix, ett restaurangbesök och/eller en aftersurf öl pĂ„ den lokala puben som stoltserar med Arubas kallaste öl. Livet hĂ€r Ă€r lĂ€tt…

Förutom att surfa har vi hunnit med tre snorkelturer och sett stingrocka, sköldpadda, vattenormar, murÀnor, blÀckfisk och massor av fÀrgglada fiskar i varierande storlekar. Varit pÄ öppet hus pÄ den nederlÀndska marinbasen och firat den nederlÀndska drottningens födelsedag.

Imorgon Ă€r vĂ„r sista surfdag innan vi behöver bege oss hemĂ„t. Resan hem kommer att ta inte mindre Ă€n tvĂ„ dagar dĂ„ de Amerikanska flygbolagen fortsĂ€tter visa prov pĂ„ ett under av smidighet… Eftersom vĂ„r ursprungsplan var att resa uppĂ„t i den karibiska ö-vĂ€rlden och avsluta pĂ„ Puerto Rico innan hemresan har vi hemresa frĂ„n Puerto Rico via Washington och London. Smidigt tĂ€nkte vi dĂ„ köper vi bara till en flygbiljett frĂ„n Aruba till Washington. Men… “No mam itÂŽs impossible mam you have to fly from Puerto Rico”. SĂ„ Ă€ven om vi hade varit i Washington hade vi varit tvungna att flyga till Puerto Rico för att sedan Ă„tervĂ€nda igen. SĂ„ nu blir rutten Aruba-Miami-Puerto Rico-Washington-London-Göteborg. Vi sĂ€ger det igen undvik att flyga med United!!!

Syns snart!

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • TwitThis
  • Google
  • Maila artikeln!
Comment Feed

No Responses (yet)Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.