Apr

11

Efter två dagar på Mayero tog vi färjan tillbaka till Grenada för att flyga över till Martinique. Martinique som är franskt är en betydligt modernare ö än de vi tidigare besökt. Här finns asfalterade vägar och vägarna tar inte helt plötsligt slut som på Grenada. Det är också en betydligt grönare ö.

Efter dryga veckan utan vind då vi istället vågsurfat, boddybordat och kört omkring på de vindlande vägarna som Tommi Mäkinnen med co-driver kom vinden och Mange. De senaste fyra dagarna har vi haft riktigt bra kite med plattvatten i en långgrund lagun. Med vinden har det kommit en hel del regn men vad gör väl det så länge det är vind. Mange har avancerad från totalt nybörjar till att kunna åka åt båda hållen på tre dagar, bra jobbat! För första gången på länge finns det andra kitare på spotsen, lite svårt att kommunicera dock då franska är det ändå språk som gäller här. Tror dock att vi lyckades samla lite plusspoäng idag när vinden plötsligt dog och Charlotte som redan landat sin kite kunde hjälpa tre guppande fransmän.

Det går bra med franskan annars. När vi beställde en hamburgare utan bröd (eftersom Charlotte inte tål gluten) och två glassar på MC Donalds fick vi en hamburgare med bröd men utan dressing och sallad, två glassar och en choklad muffins??? Än har vi inte lyckats beställa ett glas vin trotts goda försök, får alltid en hel flaska. Och våra grannar såg väldans förvånade ut när Charlotte på förmiddagen hälsa dem god kväll med ett leende.

Au revoir

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • TwitThis
 • Google
 • Maila artikeln!
Comment Feed

3 Responses

 1. stefan o annaApril 11, 2010 @ 12:27

  De spoten ser najs ut. Är det Charlott som fläskar på en Hoochie glide, vackert! VIVE LA FRANCE!!!

 2. Sont les banes bonne?

  Ha det fortsatt gött.

  Hälsnignar från ett blommande, varmt och vårlikt Alingsås.

 3. Yepp helt klart goa spots. Bara vinden vore här mer permanent så vore det superbt men men vad kan man göra… Charlotte laddar på för kung och fosterland ;0)Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.