Feb

28

Eftersom vi varit lite sena med att få igång bloggen blir detta första inlägg lite av en summering av våra första veckor i Kanada. Under denna tid har vi hunnit åka skidor i två veckor, blivit utsatta för jänkarnas strul x 2 och svidat om till flippfloppsen.

Jänkar strulet nr 1 var att de slarvat bort mitt (Charlottes) bagage på vägen ner och i hela fem dagar tvingades jag gå omkring i manskläder inklusive kalsonger innan det kommit till rätta. Dock får vi tacka United Airlines för fina nya skidkläder : ) Dessutom hade de outsourcat sitt servicecenter till Indien, och det var ingen rolig historia när arg svengelska möter inläst övertrevlig indisk engelska.

Jänkar strulet nr 2 hände på nerresan till St Lucia då American Airlines ställt in vårt flyg när vi skulle byta i Philadelphia, dock informerades ingen om detta utan i flygplatsens informationsdisk trodde de fortfarande att flyget skulle gå. Så efter att ha väntat fem timmar mitt i natten på flyget fick vi reda på att det hade varit inställt sedan eftermiddagen innan. Då var vi inte glada. Som kronan på verket blev Martin kroppsvisiterad och tafsat på skruven i säkerhetskontrollen : ) Efter massor av timmar på flyg och ändå fler på flygplatser är vi nu äntligen på plats i Karibien!

Så ett tips flyg aldrig via USA om ni kan undvika detta! Martin kallar det ett u-land, men det kanske är en smula överdrivet…

Nu till det roliga! Skidåkningen i Kanada är bra och har fantastisk potential om det kommer mycket lössnö, naturen är ändlöst vacker och människorna supertrevliga. Skidområdena består av ett stort område med en del backar men ännu mera terräng-/offpistskidåkning och allt inom skidområdet lavinkontrolleras och klippor och annat märks ut av pistörer. Vårt favorit område var Fernie där vi höll till den mesta av tiden och där det också var bra snötillgång om än inte halvmeter högt puder som vi önskat oss och som skidorterna i Kanada gärna marknadsför sig med. Snön verka istället ha fallit över Sverige i år… Men det gick att åka lössnö de flesta av dagarna, om än inte alltid orört. Höjdpunkten med en hel del puder var när vi tog en catski tour (bandvagn) till orörda toppar med cirka 15 olika åk och ett gäng medelålders galna amerikaner med på turen. Det var verkligen en fantastisk dag!

Kvällarna spenderades på ett mysigt b&b med en öl i utomhusjaccuzin under stjärnorna och bergstopparna för att mjuka upp musklerna efter ännu en skiddag.

Nu skall här skruvas ihop brädor inför första kitedagen imorgon och vi hoppas på vind! Det är 31 grader i luften och lika många i havet.

Fortsättning följer… och tills dess som kanadickerna säger “Have a good one!”

Spara / dela med dig
 • Facebook
 • TwitThis
 • Google
 • Maila artikeln!
Comment Feed

7 Responses

 1. Jag tycker Martin ska se det som en ära att få bli tagen på skruven!

 2. Stefan o AnnaMarch 10, 2010 @ 20:55

  Hola! Gött att bloggen är uppe. Vi blir ju sugna på snö när vi ser de bilderna. Fortsätta blogga och Martin akta skruven.

 3. Kul att äntligen få följa er, tycker att det varit ganska tyst innan! Inte alls avis!!! Vill dock veta mer om karibien där ni ju är nu och har varit ett tag, talk to u soon!

 4. He he! Klart Martin åker dit! Inte lätt att se skillnad på honom och en terrorist… Gryma bilder från skidåkningen. Ser aningen bättre ut än Sälen… 🙂

  Ha det fantastiskt i Karibien!!

 5. haha Johan jo dem rackarna är på en som iglar. Tackar jo Kanada var fint!! Ha det bäst Johan

 6. Jepp nu skall vi se till att uppdatera den lite oftare!!

 7. Nu lovar vi att uppdatera lite oftare 😉Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.